Вратете ја контролата над вашиот бизнис за 10 дена

80% од новите бизниси не ја преживуваат првата година
Зошто?

Зошто отворивте бизнис? Погрешните причини за почеток се главна причина за неуспех.

“Нема никаква инвестиција”, “Куп пари ќе направам”, “Сите отвараат”, “Веќе ако работам, барем за себе ќе работам”  . 

Бизнисот само од себе нема да се работи. Него го создаваат различни ресурси – материјални и човечки. За жал многумина доцна гледаат дека менаџментот е работа со полно работно време

Ако нема кој да купи, тогаш нема ни бизнис. Најчестата грешка е што се прави бизнис околу тоа што се може да се направи, а не околу тоа што може да се продаде. 

Не, недостаток до финансии не е причина за затворање. Лошото водење со парите е. Бројките не лажат и се објективни. Тие ја покажуваат најреалната слика. 

Растот може да биде и лош? Кога не се планира работите брзо излегуваат од контрола. 

Што ако постои начин да научите како да ги решите овие проблеми за 10 дена?

Знам дека малите бизниси имаат ограничени ресурси. Водењето на мал бизнис е еднакво на секојдневна битка за опстанок и работен ден кој нема крај. Имате чувство дека работите не одат по план и фали контрола. Но ви фали конкретна помош и корисни алатки. 

Затоа создадов наједноставна и најкорисна програма за основачи на нови и постоечки мали бизниси, која ќе ве научи и ќе ви покаже како да успеете со вашиот бизнис. 

Зошто Дане?

Сум основал, развивал, купил и затворил бизниси. Ми остана уште да продадам еден. 

Одамна воочив дека оние кои имаат бизнис најчесто немаат применлива и корисна помош. Со помош на моето искуство во работа со микро, средни претпријатија и стартапи, се залагам за ефективна поддршка на оние бизниси на кои им треба. 

 

Блог

Досега веќе видовте дека водењето на бизнис е тешка и самостојна работа.

Што требаше да знаете пред да почнете?

Добивајте само корисни и применливи алатки 

(Visited 2,641 times, 1 visits today)