Blog

Колку добро ги познавате вашите клиенти?

Разбирање на психологијата на клиентите не е лесно и e скоро невозможно. Но, корисно е правење внимателна анализа за да ги идентификувате нивните преференци. Само така ќе можете полесно да ги предвидите нивните потреби и…

Read More

Започнување бизнис со пријател?

Започнување на бизнис е предизвикувачки само по себе и може да биде стресно. Но, што кога започнувате бизнис со пријател? Со слични интереси и силно другарство, влегување во заеднички бизнис свет може да звучи сосема…

Read More

Вложете се себеси кога немате што друго

Ова е приказна за тоа како сфатив што значи да се вложуваш себеси, уште на млада возвраст кога немав што друго. Мојата перцепција за успех беше да создадам нешто за себе, од нула. Тоа беше…

Read More

Што е организациска структура и зошто му е потребна на вашиот бизнис?

Познавањето на организациската структура на вашиот бизнис е важно за одржување на редот Воспостувавањето на организациска структура во рамките на вашиот бизнис може да воспостави јасни очекувања на секое ниво Јасно дефинирана организациска структура им…

Read More

47 Причини да започнете бизнис денес – Трет Дел

Доколку пропуштивте или едноставно сакате да се потсетите кликнете подолу за:Прв делВтор дел Иако листа е нумерирана, точките во никој случај не се подредени по значење или важност 32. Започнете во сосема нова професија Некои…

Read More

47 Причини да започнете бизнис денес – Втор дел

Доколку го пропуштивте првиот дел или едноставно сакате да се потсетите кликнете ОВДЕ. Иако листа е нумерирана, точките во никој случај не се подредени по значење или важност Продолжуваме! 16. Секојдневна борба со предизвици Започнување…

Read More

Станавте менаџер… Што понатаму?

Најголем дел од вас го започнале бизнисот поради тоа што сте имале одредени познавања за основната дејност. За оние пак кои немале, но виделе можност, тие во почетоците биле сами и најчесто биле оние кои…

Read More

Самоевалуација – алатка за подобар бизнис фокус

Кризата продолжува да зема замав, не само здравствен туку и економски план. Бизнис сопствениците се веќе истрошени, како психички, така и финансиски. Ефектите од кризата веќе ја „заматуваат„ објективноста во секојдневната работа. Носењето добри одлуки…

Read More

Цена? 3 методи на формирање на цена за мали бизниси

Цена е дефиниција за вредноста која ја давате на вашите купувачи. Погрешното формирање на цени е една од 8-те најголеми финансиски грешки кои ги прават малите бизниси. Да, тоа е далеку повеќе финансиска грешка, отколку…

Read More