Најкорисната програма за мали бизниси

Зошто почнавте?

Како да ја видите "големата слика"? Научете да направите визија, мисија, стратешки цели и јасна иднина.

Водење на бизнис

Трансформација од сопственик во менаџер, работата на менаџерот, алатките на менаџерот и како да не ги правите најчестите грешки.

Пазар

Не е важно што можете да правите. Важно е што може да продадете.
Идентификувајте ја вашата уникатност, клучни купувачи и конкуренција

Финансии

Се што ви треба да можете да ја имате финансиската контрола над вашиот бизнис, да планирате, контролирате и дојдете до профит.

Маркетинг и продажба

Маркетингот носи купувачи, но продажбата ги "зема парите". Научете ја разликата и алатките со кои ќе успеете во двете

Градење систем и конторла

Бизнисот треба да фунцкионира и без вас. Почнете да градите системи и механизми на контрола, намалете го стресот и спијте мирно.

Што не сте знаеле за малиот бизнис:

1 %
Прва година

Број на мали бизниси кои ја преживуваат првата година

1 %
По првата година

Број на мали бизниси, кои од тие 20%, ќе го прослават 5-тиот роденден

1 %
Крај

Број на мали бизниси кои ќе затворат заради 5 -те клучни причини

За програмата

Зошто е најлесна и најкорисна?

Содржина

Програмата содржи само она што е потребно. Нема комплицирани термини, теорија и нејаснотии

Алатки

Секоја секција содржи конкретни алатки (документи, табели, чек листи) кои ќе може веднаш да ги користите во вашиот бизнис.

Време

Идеално димензионирана да добиете максимално знаење иако сте презафатени.

Реалноста која никој не ја разбира

Основачот на секој мал бизнис секојдневно се соочува со поинака реалност од онаа која ја замислил. Зошто?

Лична жртва

Почетниот успех на малиот бинзнис зависи од личната енергија, мотивација и ентузијазам на основачот. Ова остава трајни белези на физичкото и менталното здравје

ограничени ресурси

И да сте свесни дека ви е потребна помош, таа е скапа и неадекватна. Консултантите се недостапни и премногу сложени. А тешко е да се верува пак на оние што изгледаат достапно. 

Работите ви "бегаат" од раце

Целосно сте вклучени во сите функции на бизнисот – и оние што ги сакате и оние што морате. Постојано “гасите пожари”. На крај секогаш ви фали време за контрола и подобрување. 

На проблемите им нема крај. Вратете ја контролата над вашиот бизнис за 14 дена

(Visited 1,122 times, 1 visits today)